mobilitat

El Govern aprova el Pla director de Mobilitat 2020-2025 de l'àrea de Barcelona

Calvet: "El Pla Director de Mobilitat representa un punt d'inflexió en el creixement del transport públic, l'ús d'energies alternatives i les emissions"

  • El PDM situa la digitalització i el desenvolupament sostenible en el futur immediat del transport, i la qualitat de l’aire urbà i l’emergència climàtica són dos dels seus motors principals

  • Basat en 10 eixos, el pla proposa un total de 86 mesures que hauran de desenvolupar les diferents administracions públiques, i que tenen un cost estimat de 100 milions d’euros

La UITP convida les ciutats a recuperar el camí cap a una mobilitat millor

Per qualitat ambiental, perquè evita la congestió, perquè iguala les possibilitats de progrés econòmic i laboral. El futur és a les nostres mans.

Necessitem una mobilitat millor per construir millors ciutats i tenir més qualitat de vida. És el punt de partida de la campanya que ha llançat la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) com a continuació dels posicionaments que ha anat adoptant durant l'emergència sanitària global pel coronavirus i que en anglès es resumeix en el lema Back to better mobility.

Setmana Mobilitat - Dia sense Cotxes

Activitats Programadas de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Conferències Mirades a la Mobilitat Sostenible

Mirades a la Mobilitat Sostenible és un cicle de conferències organitzat per l’Ajuntament de Barcelona on es presenten les principals contribucions de diverses ciutats europees en aquest camp.

Raúl Millán, membre de la Comissió de Mobilitat del CETOP, va assistir a la darrera conferència el dia 23 de març on la ciutat convidada va ser Paris.

Jean Louis Missika, tinent d’Alcalde de Paris, va presentar quins són els reptes en matèria de mobilitat als quals s’enfronta la capital francesa i quines són les solucions per les quals estan apostant des del consistori.

Sessió Plenaria del Pacte per la Mobilitat de Barcelona

El 31 de gener el Sr. Francesc Xandri, membre de la Comissió de Mobilitat del CETOP, va assistir a la Sessió Plenària del Pacte per la Mobilitat de Barcelona, que va estar presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Sra. Ada Colau. A l’acte també van participar la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Sra- Janet Sanz i la Regidora de Mobilitat, Sra. Mercedes Vidal.

XII Jornada tècnica de mobilitat: la integració de la bicicleta a la ciutat

Dates: 
10/11/2016
Horari: 
8.45 a 17.30
Lloc: 
Teatre Municipal Montcada i Reixac.

La Diputació de Barcelona, mitjançant l'Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària, promou la celebració de les jornades tècniques de mobilitat que al llarg d'aquests anys han esdevingut el punt de trobada i de referència de tècnics, professionals i responsables polítics especialistes en aquesta matèria.

Aquest any la XII jornada tractarà sobre la mobilitat en bicicleta i com aquesta s'integra en el sistema de mobilitat urbà i interurbà. 

 

 

Pàgines

Subscriure a RSS - mobilitat