mobilitat

Setmana Mobilitat - Dia sense Cotxes

Activitats Programadas de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Conferències Mirades a la Mobilitat Sostenible

Mirades a la Mobilitat Sostenible és un cicle de conferències organitzat per l’Ajuntament de Barcelona on es presenten les principals contribucions de diverses ciutats europees en aquest camp.

Raúl Millán, membre de la Comissió de Mobilitat del CETOP, va assistir a la darrera conferència el dia 23 de març on la ciutat convidada va ser Paris.

Jean Louis Missika, tinent d’Alcalde de Paris, va presentar quins són els reptes en matèria de mobilitat als quals s’enfronta la capital francesa i quines són les solucions per les quals estan apostant des del consistori.

Sessió Plenaria del Pacte per la Mobilitat de Barcelona

El 31 de gener el Sr. Francesc Xandri, membre de la Comissió de Mobilitat del CETOP, va assistir a la Sessió Plenària del Pacte per la Mobilitat de Barcelona, que va estar presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Sra. Ada Colau. A l’acte també van participar la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Sra- Janet Sanz i la Regidora de Mobilitat, Sra. Mercedes Vidal.

XII Jornada tècnica de mobilitat: la integració de la bicicleta a la ciutat

Dates: 
10/11/2016
Horari: 
8.45 a 17.30
Lloc: 
Teatre Municipal Montcada i Reixac.

La Diputació de Barcelona, mitjançant l'Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària, promou la celebració de les jornades tècniques de mobilitat que al llarg d'aquests anys han esdevingut el punt de trobada i de referència de tècnics, professionals i responsables polítics especialistes en aquesta matèria.

Aquest any la XII jornada tractarà sobre la mobilitat en bicicleta i com aquesta s'integra en el sistema de mobilitat urbà i interurbà. 

 

 

Grup de Transport Públic del Pacte per la Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona

El 14 de juliol va tenir lloc la primera sessió del Grup de Transport Públic del Pacte per la Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona que tractava de l'escenari final de la Nova Xarxa Bus, així de com quedaran la xarxa convencional i la de Bus del barri.

A la sessió va assistir com a representant del CETOP, el Sr. Francesc Xandri, membre de la Comissió de Mobilitat del CETOP.

La sessió va ser merament introductòria i es va mostrar la composició final de cada xarxa, en les que s'hi entrarà més en detall en properes sessions i en participació ciutadana durant la tardor

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura - Dia Sense Cotxes

El passat dia 21 de juny es van reunir les entitats que formen part del Pacte per la Mobilitat, entre elles el CETOP, amb la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona Mercedes Vidal. L’objectiu de la trobada va ser preparar les activitats que es duran a terme a la ciutat durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que enguany es realitzarà entre els dies 16 i 22 de setembre coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. La setmana finalitzarà amb el Dia Sense Cotxes que se celebrarà el dijous 22 de setembre.

Enquestes de seguretat viària

Al web municipal de Mobilitat trobareu informació de dos projectes que aborden la Seguretat Viària. Us  animem a col·laborar-hi  responent les enquestes que trobareu als enllaços seguents:

Projecte In Dev d’investigació sobre els accidents de trànsit

El projecte In Dev, finançat per l’UE, té per objectiu millorar el coneixement sobre sobre la seguretat viària. L’estudi inclou la recollida de dades de l’accidentalitat de les ciutats que formen part del projecte.

Pàgines

Subscriure a RSS - mobilitat