You are here

Ada Colau, escollida presidenta del Consorci del Parc Natural de Collserola

La presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, va ser elegida el passat dimarts, 1 de març, nova presidenta del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, en l'Assemblea General del Consorci celebrada a la seu del parc.

Durant l’acte de constitució, també va ser elegida nova vicepresidenta del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i nova presidenta executiva l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Diaz. El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola està format per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els municipis que conformen el parc (el Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès).

Ara, ens toca fer un nou pas endavant per a respondre a un nou repte contemporani, com és l’ ordenació, la regulació i la gestió d’un Parc Natural singular, situat al centre d’un conjunt urbà de més de tres milions d’habitants”, va assenyalar ahir, durant l’acte de constitució, la presidenta de l’AMB. “Poder disposar d’un parc natural amb la diversitat paisatgística que aporta identitat  a aquest territori de la costa a la muntanya esdevé una oportunitat per a dotar de resiliència a l’estructura metropolitana enfront reptes globals que no admeten més dilacions com la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic”, va afegir Colau.

Entre d’altres temes, Colau va destacar el posicionament de l’AMB enfront el pas de la línia de Molt Alta Tensió (MAT); el replantejament  que fa l’organisme metropolità respecte la figura dels Espais de Regulació Especial (ERE), a fi que no es puguin justificar per construir habitatges de renda lliure; i la regulació més estricta dels usos, realitzant una aposta pels usos agrícoles, que contribueixin a augmentar la biodiversitat.

Entre els nous reptes urbanístics i ambientals, la presidenta de l’AMB va destacar el Pla Especial de Protecció del Medi Físic i del Paisatge (Pepnat), l’elaboració d’un pressupost participatiu entre les diverses administracions integrants del consorci, l’aprovació d’un pla d’inversions quadriennal i els requeriments dels deutes pendents de la Generalitat.