Esteu aquí

Homenatge pòstum a Joaquim Colom Perpinyà

Lamentem informar-vos de la defunció de Joaquim Colom Perpinya i, des d’aquestes línies, volem manifestar el nostre condol per la seva pèrdua a la seva esposa Montse Picas, als seus familiars, amics i companys.

Joaquim va néixer a Marçà el 30 d’octubre de 1951, va fer el batxillerat intern als Salesians d’Horta i va finalitzar els seus estudis d’Enginyer d’Obres Públiques en 1976, a l’escola de Madrid.

Tot just acabar la carrera, va començar a treballar a l’empresa Cubiertas y Tejados on va fer la variant de Basella, entre Ponts i Oliana.

Al 1981 va ingressar a la Generalitat, al departament d’obres, on s’encarregava de fer les direccions d’obra de ferrocarrils i metro de la Generalitat. Amb els anys es va especialitzar en instal·lacions ferroviàries i duia el control de totes les vies noves que es posàvem en marxa.

Quan GISA va absorbir les direccions i gestions de les obres, els funcionaris de la generalitat van assumir la tasca de supervisió de aquestes obres i Joaquim va supervisar, entre d’altres, el desdoblament de  la via de ferrocarrils de Martorell a Sant Boi, i va arribar a ser Cap de Secció de la Direcció General de Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat.

Va compaginar la seva feina amb la docència i va ser professor de topografia a l’Escola d’Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques i de les assignatures de ferrocarril i topografia a l’Escola de Sobreestants, des de la fundació de les dues escoles al 1983 fins al 2017 que es va jubilar.

Joaquim tenia una gran capacitat intel·lectual. Aficionat a la música clàssica i àvid lector, l’encantaven els castells. Amb la seva col·lecció de càmeres, dignes d’un museu, havia visitat i fotografiat els d’arreu d’Espanya i Europa.

Amic dels amics, de caràcter irònic, era un bon entès en vins i quan era l’època de la verema s’escapava per donar un cop de mà a la vinya de la família.

Et trobarem molt a faltar!!

 

Paraules clau: