Usted está aquí

Territori, juntament amb l'ACM i la FMC impulsen la Setmana Europea de la Mobilitat

  • La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra a tota Europa del 16 al 22 de setembre

  • A Catalunya portem més de 20 anys celebrant la SEM per afavorir la mobilitat sostenible, avançar en la utilització del transport públic, i el foment de la mobilitat activa

El govern i les entitats municipalistes: l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, s’adhereixen a la Setmana Europea de la Mobilitat i es comprometen a treballar conjuntament per fomentar la mobilitat segura i sostenible.

La pandèmia ha provocat canvis en la mobilitat i cap municipi de Catalunya no en queda al marge. Ara és un bon moment per aprofundir en els debats sobre la mobilitat arreu del país, i empendre accions. Els Ajuntaments de Catalunya han estat cabdals en la millora de l’urbanisme i el foment de la pacificació del trànsit, i l’impuls de bones mesures per a millorar la sostenibilitat en els desplaçaments dels seus ciutadans i ciutadanes i la millora de la qualitat de l’aire.

És per aquest motiu que des de la Generalitat es posa a disposició dels ajuntaments un catàleg d’accions per poder desenvolupar, ja sigui, implementar mesures de sensibilització, organitzar un dia sense cotxes, caminades, bicicletades, o activitats amb les escoles, com per exemple, anar caminant al cole, etc. però també mesures estructurals per pacificar el trànsit, fomentar els desplaçaments a peu, la mobilitat sostenible, la instal·lació de carregadors elèctrics, entre d’altres.

Font: Territori i Sostenibilitat

Paraules clau: