You are here

Ports licita el projecte per reforçar la protecció del dic de recer i millorar la mobilitat al port de l'Escala

• El projecte ha de reduir els ultrapassaments provocats pels onatges al dic durant els temporals, crear un nou vial d’accés al dic i un camí paral·lel per a vianants i donar més seguretat a les embarcacions

• Aquesta obra portuària té un pressupost d’1,5 M d'euros, es preveu iniciar a la tardor amb un termini d’execució de nou mesos

Ports de la Generalitat ha tret a licitació el projecte per reforçar la part interior del dic de recer i potenciar la mobilitat de la zona al port de l’Escala (Alt Empordà). L’actuació ha de reduir l’acció de les onades per sobre de l’espatller i millorar la seguretat de les embarcacions de pesca amarrades a l’interior del dic davant dels temporals, la creació d’un nou vial d’accés al dic, així com la creació d’un camí per a vianants paral·lel al nou vial del dic que connectarà millor el port amb la vila. El projecte, que compta amb un pressupost d’1,5 M d'euros, es preveu començar a la tardor i tindrà un termini d’execució de nou mesos.

El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha valorat aquest projecte: ”Invertim en infraestructures que milloren la seguretat portuària i la mobilitat, amb l’objectiu de reforçar el paper del port de l’Escala i posicionar-lo com una instal·lació al servei de la generació de llocs de treball i activitat econòmica”.

Projecte

Quan hi ha temporals l’aigua dels onatges passa per sobre del dic de recer del port escalenc amb especial incidència en la part est del dic. Estudiades diferents alternatives per reduir els ultrapassaments, la solució adoptada serà fer un recreixement del mur de l’espatller al llarg del dic de recer i reforçar el talús d’escullera. Actuació que millora la funcionalitat de la infraestructura i dona major seguretat a les embarcacions de pesca amarrades a la part interior enfront dels temporals.

Pel que fa a mobilitat, actualment el vial d’accés al dic divideix les instal·lacions de l’escar. Amb les obres projectades s’ha de construir un nou vial d’accés que envoltarà les instal·lacions de l’escar, millorant així l’operativa d’aquest usuari del port. Així mateix, es vol fer un camí per als vianants que anirà en paral·lel al nou vial i impulsarà la integració del port amb la vila. Respecte a aquesta actuació Font ha dit: “Volem reforçar el binomi port-ciutat per generar oportunitat per a l’Escala, la Costa Brava i Catalunya”.
 

Paraules clau: