Notícies

Saps que una ampolla de plàstic pot trigar 500 anys a degradar-se?

El plàstic comença a ser un problema greu. Al degradar-se, es descompon en micro plàstic que acaba a l'oceà, on els peixos ho ingereixen i quan mengem aquest peix, el micro plàstic passa al nostre organisme.

El plàstic també influeix en el canvi climàtic ja que quan es descompon desprèn gassos efecte hivernacle que contribueixen a l'escalfament global.

El Col·legi s'uneix a la campanya a favor del medi ambient i obsequiarà als nous col·legiats amb aquestes ampolles d'alumini, perquè...

Llegiu-ne més

A partir de l’1 de gener de 2020, entra en vigor la zona de baixes emissions permanent

La ZBE Rondes de Barcelona limitarà la circulació dels vehicles més contaminants, els que no disposen del distintiu ambiental de la DGT, els dies feiners entre les 7.00 i les 20.00 hores.

Per què?

  • La contaminació és un problema greu de salut que afecta tothom i durant tota la vida. L’any 2018 van morir 351 persones per causes atribuïbles a la contaminació, que és especialment agressiva amb els més vulnerables: infants, persones grans, dones embarassades i...
Llegiu-ne més

El 4 de desembre d'enguany es va celebrar el 15è aniversari de la Fundació Cercle d'Infraestructures, durant l'acte es va fer un reconeixement a les diverses empreses i institucions que han donat suport a la feina de la Fundació del Cercle d'Infraestructures, entre aquestes entitats, es troba el nostre Col·legi. Va recollir el guardò el degà Sr. Xavier Font.

La Fundació Cercle d’Infraestructures es va crear a l’any 2004 amb un objectiu clar, el de contribuir a difondre el rol de les infraestructures en el desenvolupament econòmic i en el benestar dels ciutadans. El debat entorn...

Llegiu-ne més

A mitjans de 2016 apareixia la primera versió de TCQ que donava la possibilitat de treballar en entorns BIM. Des de llavors l’ITeC no ha deixat d’esforçar-se per millorar-lo, incorporant noves prestacions constantment, fins a convertir-lo en una potent eina.

Avui, TCQ permet treballar d’una manera més flexible i interoperable, facilitant la col·laboració entre equips pluridisciplinaris i proporcionant als usuaris que encara no han començat a treballar amb el BIM, la possibilitat de fer-ho d’una manera fàcil i àgil.

Seguint amb aquest afany de millora contínua, l’ITeC acaba de...

Llegiu-ne més

Infocentre, blog de normativa del Col·legi d’Enginyers Industrials ens informa que:

  • S’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el Decret Llei 16/2019, de 26-11-2019, de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables. El text elimina barreres administratives per a la implantació d’energies eòlica i fotovoltaica, i establex un nou procediment de...
Llegiu-ne més

Per la festa de Santa Bàrbara d’enguany, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears (COETGME) organitza el proper 4 de desembre a la Casa de Convalescència de Barcelona la “Trobada de la Minera i l’Energia 2019”.

En aquesta nova edició es manté l’esperit d’acollir als diferents públics que configuren el sector i oferir-los un acte...

Llegiu-ne més

El Colegio junto con la UCAM colaboran para realizar el curso de adaptación al Grado en Ingeniería Civil.

...

Llegiu-ne més

L’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua organitza el proper dijous 28 de novembre, una visita per a tots els seus socis i col·legiats a les Estacions Depuradores d’Aigües Residuals d’Osona, d’acord amb el següent programa:

  • 11,00 h. Arribada a Vic. Desplaçament en vehicles particulars
  • 11,00 h a 14,00 h: Visita a les depuradores d’Osona
  • 14,00 h a 16,00 h: Dinar ofert per l’Associació
  • 16,00 h: Fi de la visita

Les inscripcions s’hauran de fer mitjançant e-...

Llegiu-ne més

L'Associació d'Amics de l'Aigua lliurarà els "Premis de l'Aigua" el proper el 23 de març de 2020.

L'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua lliura cada any, amb motiu de les celebracions del Dia Mundial de l'Aigua, els Premis de l'Aigua, amb els que es pretén estimular, de forma no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin quelcom a veure amb la nostra voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l'aigua i el seu entorn natural.

En aquest sentit, s'inicia un procés de consulta entre tots els nostres socis, amb l'objectiu...

Llegiu-ne més

Us informem que, a partir d'avui, està disponible al Portal Jurídic de la Generalitat el Codi de contractació pública a Catalunya.

Aquest Codi, elaborat en col·laboració amb el Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya i editat pel DOGC, agrupa en format digital tota la normativa sobre contractació pública vigent, tant europea com estatal i catalana, i les afectacions que han sofert, permanentment actualitzada.

[+] Info

Pàgines

Subscriure a Notícies