Esteu aquí

Nova electrolinera per a vehicles elèctrics

L’AMB POSA EN FUNCIONAMENT UNA NOVA ELECTROLINERA PER A VEHICLES ELÈCTRICS A L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

  • La nova electrolinera està ubicada al carrer Salvador Espriu,  al costat de l’IKEA, i forma part de la xarxa metropolitana de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
  • A partir del 20 de novembre d’aquest any 2017, caldrà ser usuari registrat per tenir accés al servei de qualsevol electrolinera metropolitana de l’AMB.

Aquesta nova electrolinera, inaugurada el dimarts 24 d’octubre, pel vicepresident de Mobilitat i transport de l’AMB, Antoni Poveda, i pel tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme de l’Hospitalet de Llobregat, José María García Mompel, es troba al Districte econòmic de l’Hospitalet. Exactament, l’electrolinera, amb un punt de recàrrega ràpida per a cotxes i furgonetes elèctrics, i un punt de recàrrega lenta per a motos elèctriques, es localitza al carrer Salvador Espriu, entre la Gran Via i el carrer Ciències (al costat de l’IKEA), punts estratègics del municipi i de la metròpolis.

El punt de recàrrega ràpida disposa de tres connectors (Mennekes, CHAdeMO i COMBO CCS) per donar servei a qualsevol vehicle elèctric del mercat. El punt de recàrrega lenta disposa de dos endolls Schuko, que permeten recarregar la bateria d’una moto o d’una bicicleta elèctriques.

“Des de la inauguració de la primera, les electrolineres de l’AMB ja han distribuït 180.000 kWh, la qual cosa equival a un recorregut de 1.000.000 km sense emetre gasos contaminants a les ciutats metropolitanes”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, que recorda que la mobilitat elèctrica es una de les línies de treball per promoure una mobilitat més sostenible i reduir la contaminació atmosfèrica de la metròpolis.

Durant l’acte, Poveda ha assenyalat que “davant la problemàtica situació del canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica, és urgent que totes les administracions s’impliquin i accelerin les seves propostes i mesures”.  Concretament, sobre el vehicle elèctric, el vicepresident de Mobilitat i transport de l’AMB ha recordat que “Catalunya ha de tenir, el més aviat possible, una xarxa de punts de recàrrega ràpida” i demana a la Generalitat que actuï.

“L’Ajuntament de L’Hospitalet treballa per la millora de la qualitat de l’aire, una mesura que passa necessàriament per un canvi profund del model de mobilitat i per la integració de nous sistemes d’energia neta. En aquest sentit, la inauguració d’aquesta nova electrolinera és una notícia molt positiva per a la ciutat ”, exposa el tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme de l’Hospitalet de Llobregat, José Maria Mompel.

Aquest nou punt de recàrrega metropolità, que permet carregar el 80% de la bateria en 20-30 minuts, se suma als que ja funcionen al Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Gavà i Badalona. Properament, l’AMB posarà en funcionament nous punts als municipis de Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Barberà del Vallès i Pallejà. Així, quan acabi l’any, l’AMB preveu que la xarxa metropolitana de punts de recàrrega arribi a les 10 electrolineres.

Un cop aquestes 10 electrolineres (de titularitat pública i ubicades a la via pública) estiguin en funcionament, l’AMB vol continuar executant l’objectiu 5.4 del seu Pla d’Actuació Metropolità pel que respecta a la mobilitat elèctrica i, en conseqüència, vol ampliar la xarxa de punts de recàrrega de titularitat pública al carrer fins a cobrir tots els municipis metropolitans.

Per assolir aquesta fita, ha contractat l’ assistència tècnica a l’empresa EVECTRA per delimitar, de forma quantitativa i qualitativa,  aquesta expansió de l’actual xarxa d’electrolineres de l’AMB per als propers anys.

Aquesta assistència té  els següents objectius parcials:

  • Descriure la xarxa actual de punts de recàrrega públics als municipis de l’AMB
  • Establir uns criteris d’expansió de la xarxa actual
  • Acordar amb els municipis afectats una localització precisa dels punts a instal·lar
  • Acordar un esborrany de conveni de col·laboració Ajuntament-AMB (per a cada municipi)
  • Precisar unes etapes d’expansió fins l’any 2021

 

CANVI OPERATIU DEL SERVEI DL’ELECTROLINERES METROPOLITANES DE L’AMB

A partir del 20 de novembre d’aquest any 2017, caldrà ser usuari registrat per tenir accés al servei de qualsevol electrolinera metropolitana de l’AMB.

Per utilitzar-les, cal donar-se d’alta al servei d’Electrolineres de l’AMB, introduint les dades personals mitjançant una de les dues opcions següents: a través de la web www.amb.cat/electrolineres o utilitzant l’aplicació mòbil AMBElectrolineres.

Un cop donat d’alta, aquesta mateixa aplicació mòbil (AMBElectrolineres) serveix a l’usuari per identificar-se i tenir accés a qualsevol punt de recàrrega de l’AMB. L’aplicació mòbil fa les funcions d’una targeta d’usuari virtual.

L’aplicació AMBElectrolineres es pot descarregar a la botiga AppStore per a IOS i a la botiga GooglePlay per a Android.

Paraules clau: