Notícies

Degut l’entrada en vigor de la Llei de Contractes dels Sector Públic, el proper dia 26 de Juliol es realitzarà una sessió de presentació “Plecs de clàusules administratives per assistències tècniques d’Infraestructures.cat”.

La presentació es concretarà en els aspectes tècnics de solvència i criteris d´adjudicació.

En concret, ens referim als plecs tipus d’assistències següents:

•       Direcció d’obra (obra civil)
•       Direcció d’execució d’obra (edificació)
•       Coordinació de Seguretat i Salut
•      ...

Llegiu-ne més

El passat dissabte 30 de juny va tenir lloc a Las Palmas de Gran Canaria l’Assemblea General del CITOPIC.

Aquesta Assemblea se celebra bianualment i va comptar amb una assistència de 170 col·legiats i 3.000 vots delegats.

Les votacions més rellevants varen ser sobre els pressupostos 2018-2019, els quals no varen ser aprovats per 1750 vots en contra i 1250 a favor, de la mateixa manera que, i en la mateixa proporció, tampoc varen ser aprovats els canvis proposats en el estatuts del Consejo.

Si que va reeixir la proposta d’anomenar a l’entitat Colegio de Ingenieros de...

Llegiu-ne més

Exposició gratuïta a la seu del Govern Militar de Barcelona (Portal de la Pau s/n)
Es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10,00h a 14,00h.
S'exposen fotografies, plànols, documents, maquetes sobre la influència de l’ensenyament militar de l’exercit espanyol en el desenvolupament científic i tecnològic a la Barcelona del segle XVIII, sobre la tasca dels enginyers militars a Catalunya i un resum dels 500 anys d’història de l’Exèrcit Espanyol.

Tal i com us vam informar el passat 20 de juny, i un cop représ el procés electoral a càrrecs de la Junta de Govern del Col·legi de Catalunya, annex us enviem el programa electoral, les paperetes de cadascuna de les candidatures i el procediment del vot.

Candidatura Xavier Font i Mach
Papereta
...

Llegiu-ne més

Us informem que es reprèn el procés electoral a càrrecs de la Junta de Govern del Col·legi de Catalunya.

Es van presentar dues candidatures que van ser aprovades per la Junta Electoral i s'haurà de procedir a eleccions per escollir una d'elles.

Donant compliment als terminis previstos a la normativa, les votacions tindran lloc el proper 25 de juliol de 2018.

En breu us enviarem per mail, les paperetes de vot, el programa electoral de les dues candidatures i del procediment de vot

Les candidatures presentades són:

... Llegiu-ne més

 

 

El pasado día 8 de junio se celebró en La Escuela de Aviación Civil de Toulouse el 2º Fórum Internacional Professional Engineer.

En esta ocasión fueron los ingenieros franceses quienes tomaron el relevo de España organizando una reunión a la que asistieron AQPE y AIPE, la asociación de Ingenieros Holandesa KIVI así como representantes Alemanes e Italianos.

Poco a poco, y liderado por AQPE y...

Llegiu-ne més

L’estàndard eCOB® de Creació d’Objectes BIM és un instrument per a la generació d’objectes BIM genèrics o industrials que permet dotar-los d’una estructura d’informació consistent i tècnicament rigorosa, facilitant la interoperabilitat entre programes BIM al llarg de tot el cicle de vida de la construcció.

eCOB® està basat en l’estàndard IFC d’abast internacional, el context normatiu harmonitzat europeu i la reglamentació nacional aplicable als projectes de construcció (Codi Tècnic de l’Edificació, EHE, etc.).

Aquest estàndard es planteja com...

Llegiu-ne més
  • El guardó es lliurarà en el transcurs de la 15a edició de la Nit de la Construcció que se celebrarà el 27 de juny al Paranimf de la Universitat de Barcelona 3212

El jurat dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) ha atorgat el Premi Especial a la Trajectòria Professional 2018, a Robert Brufau, consultor d’estructures que, al llarg de més de 30 anys i amb diferents socis i equips tècnics ha projectat l’estructura, realitzat el càlcul i supervisat la construcció de més de 4.000 edificis...

Llegiu-ne més

Disponible el vídeo del webinar celebrado el pasado 22 de mayo con la colaboración de BIMETICA, plataforma online de objetos BIM de productos de construcción. Esta edición estuvo orientada a profesionales de la construcción y a fabricantes de productos de hormigón, y se expusieron las bases de BIM y cómo trabajar con objetos que incluyan o que contengan elementos de hormigón prefabricado

Vídeo

La metodología BIM es un fenómeno imparable que cada vez tiene una mayor presencia en los proyectos constructivos. La consolidación definitiva de los elementos prefabricados de hormigón, como variante industrializada de la construcción en hormigón, vendrá seguramente determinada en la medida de que BIM vaya asentándose como forma de trabajo colaborativo y todo lo que ello supone en términos de mayor rigurosidad en los proyectos, un mayor control de todos los procesos o un mejor cumplimiento de la posición de los elementos en la obra.

ANDECE, entre...

Llegiu-ne més

Pàgines

Subscriure a Notícies