Covid-19

PLA de Suport als Enginyers AQPE vs COVID19

Alguns companys enginyers i companyes enginyeres estan patint les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària. Ja sigui en forma d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), ATUR o disminució important d'ingressos (en el cas d'autònoms), la situació professional de molts enginyers resulta difícil en aquests moments.

Per això iniciem el PLA de Suport als Enginyers AQPE vs COVID19

Impacte de la crisi del Covid-19 en l’Enginyeria Civil. Resultat de l’enquesta entre els seus professionals

 

En el marc de l’actual crisis sanitària, la qual ha comportat una evident crisis econòmica en la majoria dels sectors productius del país, el Col·legi d’Enginyers d’Obres Públiques i Enginyers Civils ha realitzat una enquesta entre els dies 30 d’abril fins el 8 de maig per copsar l’afectació de les crisis en l’àmbit de l’enginyeria civil.

ELS GRAN NÚMEROS

Enllaços d'informació a la ciutadania: Recomanacions i Protocols

La Intecol·legial posa a la teva disposició alguns enllaços amb recomanacions, protocols i recursos disponibles davant la situació del COVID-19.

Aquestes recomanacions estan relacionades amb la desinfecció i aliments, la prevenció del Covid-19, la gestió de les emocions, repercusions econòmiques i de treball, sobre les hipoteques, protocols per a les dones, els infants i els adolescents, respecte a l'activitat física, salut, etc.

FAQS sobre ERTE's derivados del COVID-19

Información sobre la presentación de expedientes de regulación temporal de empleo por fuerza mayor por causa del covid-19 en el ministerio trabajo y economía social

El Ministerio de Trabajo y Economía Social ha elaborado un documento donde se recogen las respuestas a las preguntas más frecuentes que se suscitan ante los ERTE’s derivados del coronavirus.

En el siguiente enlace puedes descargarte el documento.

COVID-19: Retorn al lloc de Treball. Adaptació dels llocs de treball i protecció dels treballadors

Després de la pandèmia de malaltia pel nou coronavirus de 2019 (COVID-19), la majoria d’Estats membres de la Unió Europea han aplicat diverses mesures, incloses les que afecten els llocs de treball, per lluitar contra la propagació de la malaltia.

L’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball (EU-OSHA), ha publicat la guia COVID-19: Retorn al lloc de treball. Adaptació dels llocs de treball i protecció dels treballadors.

Encuesta Enginyeriacivil.cat y el Covid-19

La crisis del Covid-19 y el mes y medio del estado de alarma implican unas consecuencias sociales y económicas muy graves que están afectando al sector de la construcción y las obras públicas y de rebote al sector de la ingeniería.

Alarmados por este impacto negativo, el Colegio ha iniciado una encuesta entre todos los colegiados para saber y dar a conocer el nivel de afectación que la Covid-19 ha tenido en su vida profesional.

Cómo mejorar la comunicación en vuestro entorno profesional

En estos días de tele-trabajo, seguramente muchos de vosotros tendréis que descubrir y utilizar nuevas herramientas informáticas de comunicación a distancia: Teams, Hangout,..... o de organización en general: Trello, Dropbox,.... seguramente habréis acabado pidiendo hacer un Skype o pidiendo un pendrive !!!!! Aprendemos nuevas formas de comunicación y organización !!!

Páginas

Suscribirse a RSS - Covid-19