Usted está aquí

Reutilització d'Aigües Depurades

Fecha: 
Dilluns 28 d'octubre
Ubicación: 
Online
Precio: 
Gratuït
Organizado por: 
Escuela del Agua

Aprendràs a triar la tecnologia de regeneració més adequada, determinar els paràmetres d'operació més importants del procés i dissenyar un pla analític adient pel control de la qualitat del tractament i de l'aigua regenerada

Amb un clar objectiu de formar els professionals en la sostenibilitat i la preservació dels recursos hídrics, l'Escola de l'Aigua ofereix el nou curs gratuït "Reutilització d'Aigües Depurades" a la plataforma Miríadax.

Aquest programa de 25 hores revisa en els seus set mòduls les principals tecnologies disponibles per a la regeneració, els seus principis d'operació i els condicionants més importants. A més, repassa les legislacions més representatives mundials sobre la regeneració, comparant-les entre si i enllaça tota aquesta informació amb l'ús final que es va a donar a l'aigua.

Aquest curs s'inicia en proper 28 d'octubre i estarà disponible durant 7 setmanes a la plataforma per als professionals que tinguin interès en la tecnologia i gestió de l'aigua i el desenvolupament sostenible, i que vulguin contribuir a reduir l'estrès hídric mitjançant fonts alternatives d'aigua . Aquest MOOC gratuït pot certificar-se com a 1 crèdit ECTS del Màster en Tecnologia i Gestió de l'Aigua- Online.

Els principals objectius del curs són:

  • Seleccionar la tecnologia de regeneració més adequada en funció de l'aigua a reciclar.
  • Determinar els paràmetres d'operació més importants del procés.
  • Identificar els requisits exclusius segons l'ús que se li pretengui donar a l'aigua regenerada.
  • Dissenyar el pla analític apropiat per al control de la qualitat del tractament i l'aigua de sortida (o aigua regenerada)

Sabem que una gestió sostenible de l'aigua implica no només atendre les demandes d'aigua, sinó també preservar les aigües superficials i subterrànies. Per tant, cal canviar el model de gestió de manera que fomenti l'estalvi i l'eficiència de l'ús, buscant fonts alternatives d'aigua com la reutilització d'aigües residuals, el consum eficient o la reutilització d'aigües pluvials.

Aquesta nova generació de cursos en obert té com a objectiu compartir els coneixements tècnics amb la societat, una clara aposta de l'Escola de l'Aigua i SUEZ.