Usted está aquí

Curs - Programa d’Especialització d’Economia Circular: Reutilitzar, Reparar, Renovar i Reciclar

Fecha: 
Del 27 de setembre al 28 de febrer de 2020
Horario: 
Divendres de 16 a 20h – dissabtes de 9 a 13h - Durada de 146h.
Ubicación: 
Via Laietana 39, 08003 Barcelona
Precio: 
Col·legiat/Associat: 2.690 euros - General: 3.750 euros
Organizado por: 
Enginyers Industrials de Catalunya i Up Date

Fes de l’economia circular el motor per reduir riscos ambientals. Coneix les claus per instaurar aquest nou model econòmic!

La Comissió Europea ha adoptat un ambiciós paquet de noves mesures sobre l'economia circular per ajudar a les empreses i consumidors en la transició a una economia més sòlida i circular, on s'utilitzin recursos d'una manera més sostenible.

En aquest context, en el qual les empreses i administració s'estan adaptant i consolidant en aquest nou escenari, la Comissió de Medi Ambient dels Enginyers Industrials de Catalunya ha volgut promoure un curs de llarga durada per especialitzar enginyers en l'acceleració del canvi en el sector, per passar d'una economia lineal a circular, seguint les directrius marcades per la Unió Europea, i compta amb un Consell Assessor format per les empreses i entitats més representatives del sector.

En el curs, s'estudiaran les diferents tipologies de residus existents, tant domèstics com industrials, agrícoles, miners, entre d'altres, i es veurà tot el ventall de tecnologies que poden aplicar-se per la valorització material i, si és el cas, també valorització energètica dels residus.

El temari també inclou les vies de conservació d'aquests residus, bàsicament en materials de construcció, on s'analitzarà la sostenibilitat dels materials modificats. Els materials reciclats, en el marc de l'edificació sostenible, han de ser analitzats sobretot des del punt de vista de l'energia incrustada (embedded energy) i les seves prestacions en servei. En tot aquest procés és fonamental la innovació i el disseny. D'aquesta manera es tanca el cicle de vida dels residus.

Dirigit a professionals amb formació tècnica i certa experiències en els àmbits de l'economia circular que vulguin aprofundir en la part pràctica i teòrica sobre la valorització dels residus, sempre des d'una òptica de l'economia circular.

Curs bonificable per a la Tripartita.

Més informació

Programa ampliat

Gràcies al conveni establert entre el EIC i el CETOP, els nostres col·legiats gaudiran del preu de col·legiat, només cal que us identifiqueu com a ETOP's al fer la inscripció general