BIM

Mòdul Bàsic de Gestió de Projectes BIM (18h)

Date: 
dimarts i dijous del 9 al 21 de maig
Timetable: 
De 16.00h a 20.30h
Place: 
Seu del Col·legi, C/Numància 95-99, local 5 de Barcelona
Price: 
General 320€ Colegiado CETOP 290€, Parados y autónomos del CETOP 230€

El Bim és obligatori per a les licitacions públiques d’edificació des del 17 de desembre de 2018 i el proper 26 de juliol de 2019 també ho serà per a les licitacions públiques d’infraestructures.

El Col·legi t’ho posa fàcil perquè estiguis al dia i comencis a treballar amb la metodologia BIM, el més aviat possible.

Inscriu-te!

 

More info: 
https://www.enginyerscivils.cat/sites/default/files/cursos_fitxers_adjunts/Curs-BIM-maig-2019_2.pdf

Èxit de participació en les Jornades BIM

El passat dia 27 de febrer va tenir a la seu del Col·legi la Jornada BIM Aplicat a la Constractació d'Obres Públiques: Fonaments per a preparar un plec i licitar amb metodologia BIM, on la trentena d’assistents van poder copsar de primera mà l’impuls que la metodologia BIM està agafant en l’irreversible camí cap aquest mètode de treball.

Diferents administracions, institucions o professionals van explicar la seva experiència actual en aquest àmbit.

Normalització BIM a Espanya

Infocentre, blog de normativa del Col·legi d’Enginyers Industrials ens informa que:

El 3 de juliol de 2019, AENOR va publicar les normes UNE-EN ISO 19.650-1 i UNE-EN ISO 19.650-2 sobre Organització i digitalització de la informació en obres d’edificació i enginyeria civil que utilitzen BIM.

Aquesta norma està elaborada pel comitè tècnic CTN 41 – Construcció, que s’encarrega dels aspectes horitzontals relacionats amb les construcció; i és la versió oficial en espanyol de la norma europea EN ISO 19650.

Introducció a les normes EN-ISO 19650, parts 1 i 2

BuildingSmart, des del seu capítol espanyol, ha elaborat i publicat un document introductori a les normes EN-ISO 19650, aprovades fa uns mesos. Aquesta sèrie de normes porta per títol: Organització i digitalització de la informació en obres d’edificació i d’enginyeria civil que utilitzen BIM (Building Information Modelling). Gestió de la informació en utilitzar BIM (Building Information Modelling).  Han estat aprovades les parts 1 i 2, de les 4 que formaran previsiblement la sèrie:

BBConstrumat 2019 fomentará el uso de la metodología BIM con un área específica

Como novedad en esta edición, Barcelona Building Construmat (BBConstrumat) destinará una zona específica y exclusiva para divulgar los nuevos modelos de gestión del trabajo surgidos en el sector de la construcción como la tecnología BIM, la filosofía LEAN o los contratos colaborativos IPD, basados en las nuevas tecnologías y en el incremento de la colaboración, en una iniciativa liderada por el Instituto de Tecnología de la Construcción de Cataluña (ITeC).

Mòdul de Coordinació de Seguretat i Salut amb BIM (8h)

Date: 
30/05/2019
Timetable: 
De 10h a 14.30h i de 15.30h a 19h
Place: 
Seu del Col·legi, C/Numància 95-99, local 5 de Barcelona
Price: 
Preu general 140€ Col·legiats del CETOP 125€ Aturats i autònoms del CETOP 100€

Com ja sabràs, el Bim és obligatori per a les licitacions públiques d’edificació des del 17 de desembre de 2018 i el proper 26 de juliol de 2019 també ho serà per a les licitacions públiques d’infraestructures.

Si ja has fet el Mòdul bàsic de Gestió de Projectes BIM i vols aprofundir i fer la Coordinació de Seguretat i Salut amb BIM.

Inscriu-te en aquest mòdul de 8h

More info: 
https://www.enginyerscivils.cat/sites/default/files/cursos_fitxers_adjunts/Curs-BIM-maig-2019_4.pdf

Mòdul de Gestió d’Obra amb BIM (8h)

Date: 
29/05/2019
Timetable: 
De 10h a 14.30h i de 15.30h a 19h
Place: 
Seu del Col·legi, C/Numància 95-99, local 5 de Barcelona
Price: 
Preu general 140€ Col·legiats del CETOP 125€ Aturats i autònoms del CETOP 100€

Com ja sabràs, el Bim és obligatori per a les licitacions públiques d’edificació des del 17 de desembre de 2018 i el proper 26 de juliol de 2019 també ho serà per a les licitacions públiques d’infraestructures.

Si ja has fet el Mòdul bàsic de Gestió de Projectes BIM i vols aprofundir i gestionar l'obra amb BIM.

Inscriu-te en aquest mòdul de 8h

More info: 
https://www.enginyerscivils.cat/sites/default/files/cursos_fitxers_adjunts/Curs-BIM-maig-2019_3.pdf

buildingSMART entrevista al Decano

¿Qué supone la irrupción del BIM para los Ingenieros? ¿Es una oportunidad o una barrera?

buildingSMART entrevista a nuestro decano para hablar sobre la implantación del BIM y como el trabajo en colaboración entre todos los agentes consigue una adecuada gestión de los recursos, una reducción de los costes y del tiempo de ejecución.

Nuestro decano opina que "bimetizar" las dinfraestructuras debe ser el objetivo para logra un desarrollo más eficiente  de los proyectos constructivos durante su vida útil, en especial en su fase de explotación y mantenimiento.

Aplicació obligatòria de la Metodologia BIM als projectes promoguts per l'Administració

A partir de juliol de 2019, el Bim també serà obligatori per a les licitacions públiques d’infraestructures.

El 5 de febrer de 2019 va sortir publicat en el DOGC Núm. 7803, la següent resolució:

  • RESOLUCIÓ TES/188/2019, de 21 de gener, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Govern d'11 de desembre de 2018, pel qual es determinen els contractes en què s'ha d'aplicar la metodologia de treball col·laborativa i virtual en tres dimensions anomenada Building Information Modelling (BIM) i la forma i les condicions per fer-ho.

Aquest Acord estableix:

Pages

Subscribe to RSS - BIM