You are here

Conferències Mirades a la Mobilitat Sostenible

Mirades a la Mobilitat Sostenible és un cicle de conferències organitzat per l’Ajuntament de Barcelona on es presenten les principals contribucions de diverses ciutats europees en aquest camp.

Raúl Millán, membre de la Comissió de Mobilitat del CETOP, va assistir a la darrera conferència el dia 23 de març on la ciutat convidada va ser Paris.

Jean Louis Missika, tinent d’Alcalde de Paris, va presentar quins són els reptes en matèria de mobilitat als quals s’enfronta la capital francesa i quines són les solucions per les quals estan apostant des del consistori.

En matèria ferroviària Paris compta amb un pla per expandir el metro i les rodalies (Grand Paris Express) per a millorar la cobertura dels municipis que envolten la capital (uns 200km de nova xarxa). També està prevista la construcció de nous trams d’una línia de tramvia a l’oest de Paris que funcionaria com un anell al voltant del nucli principal de la ciutat.

L’espai destinat al vehicle privat es pretén reduir a l’entorn del 30% per tal de destinar-lo als vianants, ciclistes o a la creació de noves zones verdes. La remodelació de places emblemàtiques o la recuperació de la ribera sud del riu Sena són alguns dels exemples representatius en aquest sentit.

Respecte a les bicicletes el “Plan Vélo” té per objectiu passar del 5 al 15% dels desplaçaments amb bicicleta a l’any 2020. El pla contempla doblar el nombre de vies ciclables a la ciutat (passant de 700 a 1.400 km) i canvis normatius per permetre als ciclistes circular en contrasentit a tots els carrers qualificats com a Zona 30.

Altres temes tractats destacats a la conferència són les mesures aplicades al trànsit per reduir la contaminació, la posada en marxa d’iniciatives innovadores de logística urbana més respectuoses amb el medi ambient o els projectes de bici, moto i cotxe compartit.

Al següent enllaç podeu visualitzar el vídeo de la conferència.


La propera conferència es realitzarà el 25 de maig i la ciutat convidada serà Milà.

Si esteu interessats en el contingut de la primera conferència, on la ciutat convidada va ser Copenhagen, aquí teniu l’enllaç del vídeo i el resum realitzat per l’Ajuntament.