Esteu aquí

La UPC treballa amb bessons digitals per fer una indústria de la construcció més eficient, fiable i segura

Investigadors del Departament d’Enginyeria Civil i Ambiental de la UPC, vinculat a l’Escola de Camins de Barcelona, lideren un dels workpackages del projecte europeu ASHVIN, una iniciativa que té com a objectiu utilitzar la tecnologia digital twin (bessons digitals) per fer una indústria europea de la construcció més eficient, fiable i segura.

Els bessons digitals (digital twins) són rèpliques virtuals d’objectes o processos que simulen el comportament dels seus homòlegs reals en temps real. Els beneficis d’aquesta innovadora tecnologia són diversos, ja que permeten reproduir, experimentar i predir situacions en un entorn segur per millorar-ne l’eficàcia. “No és un concepte nou: es va desenvolupar per primera vegada a la NASA per provar la viabilitat de les missions. El que volem amb el projecte ASHVIN és aplicar aquesta innovadora tecnologia al món de l’enginyeria civil”, explica Rolando Chacón, investigador del Departament d’Enginyeria Civil i Ambiental de la UPC i responsable a la Universitat del projecte Assistents for Healthy, Safe, and Productive Virtual Design Design, Operation & Maintenance using a Digital Twin (ASHVIN), que ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Comissió Europea.

Així, ASHVIN té com a objectiu millorar la productivitat, reduir costos i garantir unes condicions de treball segures a la indústria de la construcció europea. La proposta es basa en la creació d’un estàndard europeu de bessons digitals, una plataforma de digital twins de codi obert que integri tecnologies de processament d’imatge i d’Internet de les Coses i una sèrie d’eines i procediments que garanteixin aquestes millores de productivitat, cost i seguretat.

[+] Informació

 

Paraules clau: