Esteu aquí

Premi Catalunya d'Ecodisseny 2021

El Departament de Territori i Sostenibilidad, amb la col·laboració de l'Agencia de Residus de Catalunya, ha convocat EL PREMI CATALUNYA D’ECODISSENY 2021 amb una dotació de 15.000 euros.

El guardó, que enguany porta el lema ‘20 anys generant canvis,’ té per objectiu la reducció dels impactes ambientals que els productes originen al llarg de tot el seu cicle de vida mitjançant el disseny i la millora del comportament ambiental dels productes des del moment en què s’extreuen les matèries primeres que els conformen, passant per la producció, l’ús i, finalment, la seva gestió com a residus.

Els criteris fonamentals que es valoren són la incorporació d’estratègies d’ecodisseny i la contribució a l’economia circular, la qualitat del disseny i la innovació.

Es convoca cada dos anys i està adreçat a  dissenyadors, fabricants de productes o estudiants, El premi inclou 3 categories:

  • Categoria Premi millor producte
  • Categoria Premi al millor producte en desenvolupament
  • Categoria Premi al millor disseny jove

Cada edició edita un catàleg que fa un repàs del concepte bàsic de l’ecodisseny i la seva contribució a l’economia circular i, es centre en les candidatures premiades, mencionades i seleccionades per a cadascuna de les categories.

Atès el compromís del Col·legi amb la protecció de medi ambient i l’economia circular, us annexem el catàleg de la última edició del 2019

Paraules clau: