Esteu aquí

Els Col·legis Professionals analitzen el camí a recórrer cap a la igualtat de gènere

El passat 4 de març, com a membres de la Comissió de dones de la Intercol·legial, vam assistir a l’acte de presentació del Video que hem impulsat i que ha estat un dels treballs d’aquest 2019, representant el "NOSTRE CLAM PER L’EQUITAT”.

La Núria Carrera, la nostra presidenta va presentar una taula paritària demostrant que les dones no discriminem i volem sentir i tenir a tothom al nostre costat.

Com a societat que analitza dades a través de l’estudi que vam fer a la intercol·legial, el 58% dels col·legiats som dones, tot i això, només el 42% formen part de Juntes de govern dels seus col·legis professionals i només el 33% estan presidides per dones.

El lideratge de les dones no és només per justícia, és per la necessitat d’un canvi social i aquest es farà si les dones hi som, i és que com a societat hem de ser fidels a la diversitat del país i que tots tinguem els mateixos drets reals.

A la taula de diàleg que es va obrir a la trobada, representants de diversos col·legis professionals i l’associació d’homes igualitaris van explicar la seva realitat col·legial i com han fet la implantació del decàleg que es va presentar ara fa ja un any. Moltes de les reflexions que de la taula de diàleg van ser accions i eines concretes de bones de bones pràctiques però també van deixar punts d’obertura i creixement per explorar i fer créixer millor la nostra societat en conjunt.

La cloenda de la trobada la va fer la degana de la Intercol·legial, la Sra. Mª Eugència Gay que ens va posar un repte com a dones col·legiades, la de posicionar les nostres professions al lloc que els hi pertoca. Per això la nostra actitud ha de ser d’empoderament ja que som capaces d’enfrontar el lideratge.

Paraules clau: