Esteu aquí

Economia Circular: Residus, Energia i Sostenibilitat

Dates: 
Del 17 de maig al 30 de novembre de 2019
Horari: 
Divendres de 16 a 20 h. i Dissabtes de 9 a 13 h.
Lloc: 
Seu de EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, 08003 Barcelona
Preu: 
Preu col·legiats: 2.690 euros / Preu general: 3.750 euros
Organitza: 
Enginyers Industrials de Catalunya i Up Date

La Comissió Europea ha adoptat un ambiciós paquet de noves mesures sobre l'economia circular per ajudar a les empreses i consumidors en la transició a una economia més sòlida i circular, on s'utilitzin recursos d'una manera més sostenible.

En aquest context, en el qual les empreses i administració s'estan adaptant i consolidant en aquest nou escenari, la Comissió de Medi Ambient dels Enginyers Industrials de Catalunya ha volgut promoure un curs de llarga durada per especialitzar enginyers en l'acceleració del canvi en el sector, per passar d'una economia lineal a circular, seguint les directrius marcades per la Unió Europea, i compta amb un Consell Assessor format per les empreses i entitats més representatives del sector.
En el curs, s'estudiaran les diferents tipologies de residus existents, tant domèstics com industrials, agrícoles, miners, entre d'altres, i es veurà tot el ventall de tecnologies que poden aplicar-se per la valorització material i, si és el cas, també valorització energètica dels residus.

El temari també inclou les vies de conservació d'aquests residus, bàsicament en materials de construcció, on s'analitzarà la sostenibilitat dels materials modificats. Els materials reciclats, en el marc de l'edificació sostenible, han de ser analitzats sobretot des del punt de vista de l'energia incrustada (embedded energy) i les seves prestacions en servei. En tot aquest procés és fonamental la innovació i el disseny. D'aquesta manera es tanca el cicle de vida dels residus.

Dirigit a professionals amb formació tècnica i certa experiències en els àmbits de l'economia circular que vulguin aprofundir en la part pràctica i teòrica sobre la valorització dels residus, sempre des d'una òptica de l'economia circular.

Programa ampliat 

Gràcies al conveni establert entre el EIC i el CETOP, els nostres col·legiats gaudiran del preu de col·legiat, només cal que us identifiqueu com a ETOP's al fer la inscripció general

Paraules clau: