Esteu aquí

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura - Dia Sense Cotxes

El passat dia 21 de juny es van reunir les entitats que formen part del Pacte per la Mobilitat, entre elles el CETOP, amb la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona Mercedes Vidal. L’objectiu de la trobada va ser preparar les activitats que es duran a terme a la ciutat durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que enguany es realitzarà entre els dies 16 i 22 de setembre coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. La setmana finalitzarà amb el Dia Sense Cotxes que se celebrarà el dijous 22 de setembre.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebra a nivell europeu i el lema d’aquest any és “Mobilitat intel·ligent, economia potent”. Les activitats que es desenvoluparan durant aquests dies pretenen conscienciar a la població i a les administracions sobre la necessitat d’avançar cap a una mobilitat més neta i respectuosa amb el medi ambient i amb les persones, especialment a aquelles que viuen a les ciutats i que són les que pateixen en major mesura les externalitats negatives d’una mobilitat contaminant.

Els actes previstos per a aquest any es tancaran durant el mes de juliol. La voluntat del consistori és que les entitats i els equipaments de la ciutat omplin de vida els carrers traslladant a la via pública part de les activitats que normalment desenvolupen a l’interior. Una de les novetats d’aquest any serà la creació d’una superilla al districte de Sant Martí per tal de que la ciutadania pugui conèixer el projecte de superilles amb el qual l’Ajuntament pretén pacificar el trànsit molts dels carrer interiors que no són vies bàsiques per a la ciutat.