Esteu aquí

Els Col·legis professionals inicien una campanya per sumar esforços en defensa dels drets dels refugiats davant l’intent de realitzar devolucions massives

Amb el lema “Vergonya, ni un minut més, per una Europa de les persones”, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, en la qual estan representades més de 100 corporacions de tots els àmbits professionals integrades per més de 250.000 col·legiats i col·legiades, impulsa una campanya per denunciar la situació infrahumana en què es troben les persones refugiades que arriben a sòl europeu. Una situació que s’ha agreujat arran del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a tots els que arribin irregularment a Grècia, inclosos els que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians. 

Des dels Col·legis professionals es reitera que els Drets Humans són l’únic valor que hauria de moure la nostra societat i s’urgeix als Estats per tal que preparin mesures efectives i ràpides per millorar l’ajuda als refugiats, no per impedir-la. 

Per aquest motiu, s’ha elaborat un Manifest en defensa dels drets dels refugiats per tal de preservar els seus drets i al qual es poden sumar totes les Administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants.

Els Col·legis professionals creuen que aquest acord entre la UE i Turquia significarà una trava més de les moltes que les institucions europees estan posant als refugiats. Així mateix, lamenten la falta de pro activitat que les autoritats estan mostrant davant d’aquesta crisi humanitària de primera magnitud.

ACTE DE LLIURAMENT DEL MANIFEST

Dins de la campanya en favor dels refugiats, els Col·legis professionals tenen previst realitzar diferents accions.

La més immediata serà l’acte de lliurament del Manifest aquest mateix dijous, 17 de març, a les 13.15 hores, a la seu de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90) per part dels degans i deganes dels Col·legis professionals i Consells de col·legis i representants d’entitats adherides, per tal de mostrar el suport a les persones refugiades i denunciar la precària situació humanitària en què s’hi troben.

Fitxers adjunts: