Esteu aquí

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “INFRAESTRUCTURES D’ESTAT”

El passat dia 6 de novembre, a la sala d’actes del Col•legi d’Enginyers de Camins, va tenir lloc la presentació del llibre “INFRAESTRUCTURES D’ESTAT. Dels incompliments d’Espanya a l’esperança sobiranista”, a càrrec dels seus autors,  Pere Macias, enginyer de camins, diputat per CiU al Congrés dels Diputats i professor en excedència de l’UPC, i Òscar Oliver, arquitecte i director comercial de l’empresa pública Aeroports de Catalunya.

Al prefix INFRA destacat en color a la portada del llibre, els seus autors li volen donar el seu sentit literal de l’origen llatí de la paraula, tot indicant “per sota de...”, “menor que...”, fent referència a aquelles obres començades i no acabades, promeses i ni planejades o projectades, o plantejades amb criteris centralistes.

Les explicacions sobre “dotze actuacions paradigmàtiques” posen de relleu el com i el perquè de la situació actual d’infraestructures tant emblemàtiques a casa nostre com l’Eix Transversal, el Quart Cinturó, la línia R3 Barcelona-Puigcerdà, el model de Rodalies, l’Aeroport de El Prat, els aeroports regionals, els ports de Barcelona i Tarragona, el transport públic, l’abastament d’aigua, les ciutats i el país, el preu de l’energia o les infraestructures del coneixement.

Els greuges comparatius entre actuacions similars portades a terme històricament pels Governs Centrals envers els criteris dels Governs de la Generalitat queden paleses i documentades amb noms i xifres al llarg de les 236 pàgines del llibre, editat per Pòrtic/Dèria Editors, i que te un preu de 17€.

Lectura recomanada per a tots els professionals de l’enginyeria civil, ja que està escrita amb el coneixement de la formació professional i política dels autors, i permet tenir una visió dels “avantatges de tenir un Estat propi per disposar de totes les infraestructures que ara se’ns neguen”.